بهبود سئو وب سایت وردپرسی برای دریافت ترافیک بیشتر به وب سایت بسیار حیاتی است. متاسفانه بیشتر راهنماهای سئو وردپرس بسیار فنی و تکنیکال هستند. این مراجع برای تازه کاران کمی پیچیده به نظر میآیند. اگر شما برای بالابردن ترافیک ورودی به وب سایت خود جدی هستید، این مطلب میتواند برای شما مفید باشد. در این مطلب به نکات اصلی و اساسی سئو یک وب سایت وردپرسی اشاره میکنیم. همچنین به شما کمک میکنیم تا بتوانید ترافیک طبیعی بیشتری را به سمت سایت خود هدایت کنید.
اگر شما با وردپرس آشنایی داشته باشید بدون شک از بسیاری از کارشناسان این حوزه شنیدهاید که سئو وب سایت وردپرسی نسبتاً آسان است. این یکی از مواردی است که بسیاری را به سمت وب سایتهای وردپرسی کشانده است. درحالی که وردپرس به شما اطمینان میدهد که کدنویسی انجام شده بر اساس سئو انجام شده است، بسیاری از موارد دیگر لازم است انجام شود تا به بهبود رنکینگ وب سایت شما در گوگل کمک کند.
سئو مخفف کلمات Search engine optimization است. این استراتژی بوسیله صاحب یک وب سایت انجام میشود. تا ترافیک ورودی بیشتری را به وب سایت خود هدایت کند. در نتیجه به بالا رفتن رنکینگ وب سایت شما در موتورهای جستجو کمک خواهد شد. بهبود عملکرد موتورهای جستجو به معنی گول زدن گوگل یا سیستمی نیست. در واقع به معنی ساخت یک وب سایت است که کدهای درستی را به سمت موتورهای جستجو بفرستید تا بتوانند وب سایت شما را راحتتر پیدا کنند.
هنگامی که کاربران موضوعی را در دنیای وب جستجو میکنند، موتور جستجو محتوای بهینه را در رتبه بالاتری از نتایج قرار خواهد داد. در نتیجه کاربرای بیشتری به سمت وب سایت شما خواهند آمد.
موتورهای جستجو معمولاً بزرگترین منبع ورود ترافیک به هر وب سایتی هستند. گوگل و سایر موتورهای جستجو از الگوریتمهای پیشرفتهای استفاده میکنند. این فرآیند است که رتبه بندی صفحات را در نتایج جستجو مشخص میکند.
اگر محتوای وب سایت شما بهینه نباشد، موتورهای جستجو نمیتوانند به آن رتبهای بدهند. هنگامی که کاربران برای موضوعی که شما در محتوای خود قرار دادهاید، جستجو میکنند، وب سایت شما در نتایج جستجو نمایان نمیشوند. در نتیجه ترافیک ورودی به وب سایت را از دست خواهید داد. در واقع برای تمام صاحبین بیزینس مهم است که وب سایت آنها در موتورهای جستجو به نمایش در آید.
سئو یک فرآیند فنی است. یادگیری برخی نکات اولیه سئو میتواند به بهبود ترافیک ورودی وب سایت شما کمک کند. لازم نیست حتماً شما یک نابغه تکنولوژی باشید تا بتوانید تکنیکهای سئو وب سایت را پیاده سازی کنید. اگر از وردپرس استفاده میکنید با فراگیری کمی تکنیک میتوانید به بالا رفتن رتبه وب سایت خود کمک کنید.
قبل از هر چیز باید در دسترس بودن وب سایت خود را بررسی نمایید. وردپرس یک گزینه برای نمایش یا عدم نمایش وب سایت توسط موتورهای جستجو در تنظیمات خود دارد. این گزینه به شما این زمان را میدهد تا بتوانید قبل از به نمایش در آوردن وب سایت خود به صورت عمومی روی آن کارهای لازم را انجام دهید.
اگر وب سایت شما توسط موتورهای جستجو به نمایش درنیامده است، حتماً این گزینه را بررسی نمایید. بعد از ورود با یوزر ادمین وب سایت خود به قسمت تنظیمات، خواندن رفته و این تنظیم را بررسی کنید.
بعد از اعمال تنظیمات لازم، فراموش نکنید تا دکمه save را بزنید.
لینکهای مناسب SEO شامل کلماتی هستند که به سادگی موضوع صفحه را به خواننده آن برساند. و این URLها باید به راحتی توسط کاربر و موتورهای جستجو قابل خواندن باشند.
برای مثال میتوان به دو لینک زیر اشاره کرد:
Https://example.com/how-to-install-wordpress
Https://example.com/common-wordpress-error-and-how-to-fix-them
دقت داشته باشید این URLها خواندنی هستند و کاربر میتواند با خواندن آن حدس بزند که با چه محتوایی روبری میباشد.
مثال برای URLهای نامناسب:
Https://example.com/?p=10465
Http://example.com/archives/123
همانطور که میبینید این URL ها دارای اعدادی هستند که اصلاً به صفحه ما مربوط نیستند. و کاربر از روی آنها نمیتواند محتوای متن را حدس بزند.
استفاده از ساختار صحیح متناسب با سئو لینکهای دائمی شانس شما را برای قرار گرفتن در نتایج موتورهای جستج افزایش خواهد داد.
در اینجا میتوانید چگونگی آپدیت و بررسی پرمالینکها را در وردپرس مشاهده کنید.
اگر از وردپرس فارسی استفاده میکنید، وارد قسمت تنظیمات، پیوندهای یکتا شده و لینک نوشتهها را روی Post name قرار داده و تنظیمات را ذخیره کنید.
اگر نوشتهها و محصولات وب سایت شما دارای دسته بندیهای مختلفی است، میتوانید روی ساختار دلخواد رفته و Category را نیز به قبل از نام نوشته یا محصول اضافه نمایید.
نکته: اگر وب سایت شما بیشتر از ۶ ماه است که راهاندازی شده، اقدام به تعویض پرمالینکها نکنید.
با تغییر ساختار پرمالینکها روی سایت پابلیش شده، تمام مواردی که در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشتهاید، و در نتیجه رتبه وب سایت خود را از دست خواهید داد.
اگر مجبور به تغییر در ساختار پیوندهای یکتا هستید، از یک سئو کار حرفهای استفاده نمایید. میتوانید با استفاده از ریدایرکتهای صحیح و استفاده از ابزارهای مناسب این کار ترافیک سایت خود را حفظ نمایید.
اگر در حال راهاندازی وب سایت خود هستید، باید انتخاب کنید که سایت خود را به شکل (http://www.example.com) تنظیم کنید یا به شکل (http://example.com).
موتورهای جستجو این دو آدرس را متفاوت میدانند. پس شما باید یکی از آنها را انتخاب نمایید. میتوانید این مورد را در قسمت تنظیمات سپس عمومی انجام دهید. از URL پیشنهادی خود در هر دو قسمت آدرس وردپرس و آدرس سایت به یک شکل استفاده کنید.
در فرم سئو هیچ تفاوتی بین این دو گزینه وجود نخواهد داشت. ولی باید هر دو آدرس را یکسان انتخاب نمایید.
یکی از بهترین قسمتهای وردپرس امکان استفاده از افزونههایی برای گسترش امکانات آن است. و سئو هم از این قاعده مستثنی نیست. تعداد زیادی افزونه سئو برای وردپرس وجود دارد که کار را برای علاقهمندان تازهکار سخت خواهند کرد. در این قسمت بهترین آنها را به شما معرفی میکنم.
به غیر از نصب افزونههای جدا برای انواع کار سئو، به شما افزونههایی را معرفی میکنم که کارهای ابتدایی سئو وردپرس را انجام دهید.
هنگامی که درباره بهترین پلاگین (افزونه) صحبت میکنم، حیف است که دو افزونه All in One Seo (AIOSEO) و Yoast SEO را نام نبرم.
AIOSEO یک افزونه اصلی سئو وردپرس است که در بیش از ۳ میلیون وب سایت استفاده میشود. در این مطلب هم به قسمتهایی از این برنامه اشاره خواهیم داشت.
XML Sitemap یک فرمت اختصاصی فایل است که لیست تمام صفحات وب سایت شما در آن قرار دارد. این لیست به موتورهای جستجو کمک میکند تا تمام محتوای وب سایت شما را پیدا کنند.
در حالی که اضافه کردن سایت مپ به ارتقا رتبه وب سایت شما در موتورهای جستجو کمک نمیکند، کمک خواهد کرد که موتورهای جستجو با سرعت بیشتری صفحات را پیدا کرده و در نتایج خود قرار دهند.
اگر از این افزونه استفاده میکنید، به طور خودکار نقشه وب سایت شما تولید خواهد شد. شکل نقشه وب سایت به فرمت زیر خواهد بود.
Http://example.com/sitemap_index.xml
گوگل سرچ کنسول، به نام Webmaster Tools هم شناخته میشود. این ابزار توسط گوگل پیشنهاد شده است تا متوجه شوید محتوای وب سایت شما چگونه توسط موتورهای جستجو دیده میشود.
گزارشات و دادههای سرچ کنسول به شما کمک خواهد کرد تا بدانید، کاربران چگونه از سایت شما استفاده میکنند. چه محتوایی برای آنها مهم است و یا از چه دستگاهی به وب سایت شما دسترسی پیدا میکنند. حتی میتوانید مشاهده کنید هر صفحه سایت شما چند بار مورد بازدید قرار گرفته است.
تمام این اطلاعات به شما کمک خواهد کرد که چه مواردی را باید برای وب سایت خود انجام دهید. سپس میتوانید استراتژی خود را در نوشتن محتوا پیاده نمایید.
سرچ کنسول، همچنین به شمل هشدارهایی میدهد، که چه مواردی در وب سایت خود رعایت نکردهاید. مانند پیدا کردن محتواهای تکراری.
بعد از اضافه کردن وب سایت در سرچ کنسول به قسمت Sitemap رفته و آدرسی که قبلاً هم اشاره شد در آن وارد نمایید.
روی گزینه Submit زده تا تنظیمات شما ذخیره شود.
اکنون سرچ کنسول نقشه سایت شما را بررسی کرده و کراول کردن وب سایت شما بهتر انجام خواهد شد. مدتی زمان لازم است تا سایت شما کراول شود. بعد از چند ساعت، میتوانید صفحاتی که توسط سایت مپ شما به گوگل گفته شده را مشاهده کنید.
پیشنهاد میشود که به صورت ماهیانه اطلاعات وب سایت خود را بررسی کنید تا بتوانید سئو وب سایت وردپرسی خود را بهبود ببخشید.
در بیشتر مواقع علاقهمندان تازهکار فکر میکنند تنها نصب و راهاندازی افزونه سئو لازم است. سئو یک پروسه همیشگی است که باید همیشه انجام شود تا بهترین نتیجه حاصل شود.
تمام پلاگینهای سئو اجازه میدهند تا عنوان، تعریف و کیورد را به صفحات یا نوشتههای خود اضافه نمایید. همچنین به شما نشان خواهند داد که کاربر وب سایت شما را در گوگل چگونه خواهد دید.
به شما پیشنهاد میکنم، در انتخاب عنوان و توضیحات خود دقت بسیاری کنید. همچنین نوشتن محتوای مناسب وب سایت از جمله عوامل موفقیت در بالا رفتن رتبه سایت است. تا بتوانید بیشترین کلیک را دریافت نمایید. هنگامی که یک نوشته در وبلاگ خود قرار میدهیم، میتوانیم قسمتهای مربوط به سئو آن را در پایین صفحه مشاهده کنیم.
این فرآیند بخشی از سئو درون صفحه (On-page SEO) است که در موفقیت شما برای کسب رتبه بهتر نقش مهمی دارد.
بسیاری از علاقهمندان تازهکار، حدس میزنند که کاربر دنبال چه موضوعی است، سپس از آن برای وب سایت و بلاگ خود استفاده میکنند.
این مانند انداختن تیری در تاریکی است. هنگامی که از دادههای واقعی استفاده میکنید، نیازی نیست که کار دیگری انجام دهید. پیدا کردن کلمات کلیدی خود یک تکنیک است که کارشناسان تولید محتوا و کارشناسان سئو از آن بهره میبرند.
یافتن کامات کلیدی و استفاده از آنها بسیار مهم و حیاتی است. بعد از یافتن کلمات کلیدی مناسب، میتوانید از آنها استفاده کرده و ترافیک وب سایت خود را افزایش دهید.
بسیاری از ابزارهای پولی و رایگان برای یافتن کلمات کلیدی وجود دارند. ابزارهایی مانند Ahrefs و Moz بسیار کاربردی و تخصصی هستند.
وردپرس به شما این امکان را میدهد تا نوشتههای وب سایت خود را در دستهبندی و تگهای مختلف قرار هید. این کمک خواهد کرد تا راحتتر محتوای وب سایت خود را مدیریت کنید. همچنین کاربران وب سایت شما بتوانند راحت تر به محتوای مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند.
دسته بندیها و تگها همچنین کمک میکند تا موتورهای جستجو ساختار محتوای وب سایت شما را بهتر متوجه شوند. معمولاً تازه کاران برای انتخاب دسته بندی و تگ کمی گیج میشوند.
دسته بندی یا Category به معنی گروهبندی نوشتهها یا محصولات شماست. اگر وبلاگ را یک کتاب در نظر بگیریم، دسته بندی جدول محتوای آن است.
برای مثال، در یک بلاگ شخصی، میتوانید دسته بندیهایی مانند موزیک، غذا، سفر و … را داشته باشید.
از طرف دیگر تگها کلمات کلیدی تخصصی تر هستند که میتوانند محتوای شما را توضیح دهند. برای مثال یک نوشته بلاگ، که در دسته بندی غذا قرار داده شده، میتواند تگهایی مانند سالاد، صبحانه و … داشته باشد.
با استفاده درست از دسته بندیها و تگها، میتوانید به راحتی کاربران را به جستجو در وب سایت خود وادار نمایید. برای آنها و موتورهای جستجو بسیار سادهتر خواهد بود تا مطالب شما را داخل وب سایتتان دنبال کنند.
موتورهای جستجو امتیازی به هر صفحه از وب سایت شما میدهند (Page Authority). نتیجه این امتیازات محرمانه بوده و دیگران به آن دسترسی ندارند. لینکها میتوانند نقش مهمی در بالارفتن این امتیاز کنند.
بنابراین باید بتوانید لینکهای مناسبی بین محتوا و صفحات وب سایت خود ایجاد کنید. شما باید این را به یک عادت تبدیل کنید که بتوانید لینک داخلی بین نوشتههای خود بدهید. اگر وب سایت شما نویسندگان مختلفی دارد، یک چک لیست از محتوای بلاگ خود درست کنید تا بتوانید آنها را مدیریت نمایید. هر نوشته حداقل باید سه لینک داخلی داشته باشد.
این کمک خواهد کرد تا مشاهده صفحات سایت شما افزایش پیدا کند. همچنین زمانی که هر کاربر در وب سایت شما صرف میکند بالاتر میرود. در نتیجه سئو وب سایت شما بالا رفته و امتیازات صفحات و نوشتهها افزایش مییابد.
دیدگاه میتواند یک نشانه قوی از مشارکت کاربران در وب سایت شما باشد. مشارکت کاربران به معنی لینکهای بیشتر، ترافیک بیشتر و پیشرفت سئو وب سایت شما است. دقت داشته باشید که این دیدگاهها باید واقعی باشند و اسپم نباشند. جفنگ نویسان (Spammers) دیدگاههایی را میگذارند که حاوی لینکهای مخرب هستند و میتوانند به وب سایت شما ضربه بزنند.
این دلیل استفاده از بازبینی و سپس درج دیدگاه در وب سایت است. میتوانید از پلاگینهایی مانند Akismet که از گذاشتن اسپم در وب سایت شما جلوگیری میکنند استفاده کنید. این پلاگین به طور خودکار روی وردپرس نصب است و به شما در مقابله با اسپمها کمک میکند.
تعداد زیاد دیدگاه هم میتواند منجر به کند شدن صفحه شما شود که در رتبه سایت تاثیر دارد. بنابراین باید از ابزارهای دیگر برای بهیود سرعت استفاده کنید.
همانطور که در بالا اشاره شد، لینکها به موتورهای جستجو کمک میکنند که متوجه شوند، کدام صفحات وب سایت شما اهمیت بیشتری دارند. هنگامی که به وب سایتی لینک میدهید امتیاز وب سایت خود را به آن انتقال میدهید. این امتیاز سئو link juice نامیده میشود.
برای دریافت رتبه بهتر، شما باید مطمئن شوید که بتوانید لینک جویسهای بیشتری دریافت کنید تا به وب سایتهای دیگر لینک دهید.
اضافه کردن نشان nofollow به لینکهای خارجی به موتورهای جستجو این را میگوید که لینک را دنبال نکند. این کار به نگهداری لینک جویس کمک خواهد کرد.
یک لینک خارجی نرمال در HTML به شکل زیر است:
<a href=”http://example.com”>Example Website</a>
An external link with the nofollow attribute looks like this:
<a href=”http://example.com” rel=”nofollow”>Example Website</a>
به صورت پیش فرض وردپرس این امکان را ندارد که لینک را نوفالو کند. در نتیجه شما باید با استفاده از افزونههای سئو این کار را انجام دهید.
وردپرس به نوشتههای شما از صفحات مختلف و نوشتههای گوناگون، آرشیو دستهبندیری و تگ، آرشیو اطلاعات و صفحات نویسندگان لینک میدهد.به طور پیش فرض تمام محتوای نوشته را در این صفحات قرار خواهد داد. این بسیار روی سئو وب سایت وردپرسی شما تاثیرگذار است. از آنجایی که موتورهای جستجو آن را محتوای تکراری تشخیص میدهند. نشان دادن محتوای کامل در هر نقطه از وب سایت شما میتواند به بازدید آن لطمه وارد کند. آسانترین روش برای حل این مشکل نشان دادن چکیده محتوا به جای مطلب کامل در صفحات دیگر است.
برای انجام این تنظیم باید به قسمت تنظیمات و خواندن رفته و برای هر نوشته شامل خوراک را روی چکیده قرار دهید.
حتی اگر تمام نکات سئو وب سایت وردپرسی را رعایت کنید و مطالب ما را هم نیز مطالعه کنید، اگر سایت شما کند باشد یا مورد حمله هکرها قرار گرفته باشد، موتورهای جستجو رتبه بالایی به آن نخواهند داد.بالا بردن بازدهی و سرعت وب سایتتحقیقات نشان میدهد که شما فرصت اندکی برای ارائه مطلب وب سایت خود به مخاطبین دارید. زیرا کاربران تنها مدت کمی در یک صفحه باقی خواهند ماند.
شما نباید این زمان را به راحتی از دست بدهید. کاربر صبر نخواهد کرد تا صفحهای به کندی باز شود.تجربه کاربر از وب سایت شما بسیار اهمیت خواهد داشت. موتور جستجو گوگل وب سایتهایی که سریعتر باز شوند را در اولویت قرار میدهد. به بیان دیگر سرعت بیشتر مساوی با رتبه بهتر خواهد بود.
برای بالا بردن سرعت وب سایت ابتدا باید از هاست قدرتمندی برخوردار باشید. بعد از این مورد باید افزونههای مناسب کش را روی وب سایت نصب داشته باشید.
عکسها نقش بسیاری در لود شدن صفحات وب سایت شما دارند. اگر نسبت به انتخاب سایز و کیفیت عکس دقت نداشته باشید، میتوانید سرعت وب سایت خود را کاهش دهید.شما باید از عکسهای بهبود یافته برای لود سریعتر صفحه استفاده کنید.
در این رابطه افزونهای مانند Smush میتواند به شما کمک کند.حقه دیگری که میتوانید برای بهبود عکسها در موتورهای جستجو به کار ببرید استفاده از عنوان و تگهای آلت عکس در وردپرس است. این تگ ها به موتورهای جستجو کمک خواهند کرد تا بداند موضوع عکس شما چیست. همچنین کمک میکند تا کاربر هنگام خواندن مطلب متوجه محتوا شود.
اگر شما عکاس هستید یا میخواهید تعداد زیادی عکس به وب سایت خود اضافه کنید باید از پلاگینهای مخصوص گالری استفاده کنید. از جمله این افزونهها میتوان به Envira Gallery اشاره کرد. در تستهایی که من انجام دادم بیشترین سرعت متعلق به این افزونه بوده است. همچنین از لحاظ ریسپانسیو بودن و هماهنگی با سئو قابلیت خوبی دارد.
هر هفته گوگل حدود ۲۰۰۰۰ وب سایت را به دلیل داشتن Malware و ۵۰۰۰۰ وب سایت را به دلیل فیشینگ در بلک لیست خود قرار میدهد. هنگامی که یک سایت به بلک لیست گوگل برود دیگر در نتایج جستجو قابل نمایش نیست.
به همین دلیل امنیت وردپرس برای به دست آوردن رتبه بهتر حیاتی است. شما نباید تمام توان خود را صرف سئو وب سایت کنید، سپس آن را به دست هکرها بسپارید. خبر خوب اینکه سخت نیست که بخواهید امنیت سایت خود را افزایش دهید. از جمله بهترین افزونههای بالا بردن امنیت وب سایت میتوان به Ithemes و Wordfence اشاره نمود.
Ssl )Secure Socket Layer) یک تکنولوژی است که اتصال بین مرورگر کاربر و سرور وب سایت شما را رمزنگاری میکند. در واقع SSL یک گزینه برای بالابردن سطح امنیتی وردپرس به حساب میآید.
وب سایتهای امن شده با SSL در آدرس بار مرورگرها مشخص خواهند شد. این وب سایتها بسیار قابل اعتمادتر هستند.
در بحث سئو وب سایت وردپرسی مطلب فراوان است. این مطالب و تکنیکها فقط منتج به وردپرس نمیشوند و بسیاری اقدام دیگر لازم است که امکان گنجاندن آن طی یک مقاله کوتاه به این شکل امکان پذیر نیست.
ولی میتوانید برای مدتی با استفاده از تکنیکهایی که در این مطلب گفته شد، سئو وب سایت وردپرسی خود را انجام دهید. با این اقدامات بعد از مدتی شاهد ترافیک بیشتری روی وب سایت خود خواهید بود.
راهاندازی یک وب سایت و به خصوص سئو آن یک کار تخصصی و حرفهای است که در هیچ مطلب یا آموزشی نمیتوانید آن را به طور کامل یادبگیرید. همچنین از آنجایی که گوگل یه موتور جستجو در حال توسعه و مدام در حال تغییر است، هیچ کس نمیتواند بدون اینکه تجربه شخصی داشته باشد به شما بگوید چه کاری میتوانید جهت بهبود رنکینگ وب سایت خود انجام دهید.
بنابراین به این مطلب اکتفا نکرده و اگر علاقهمند به سئو هستید باید مطالعات و تجارب بسیاری را انجام دهید. هرگونه سوال یا نظرات شما هم در پایان این مطلب میتواند به بنده و دیگران کمک کند.