دامین آتوریتی مقداریست که نشانه قدرت دامنه وب سایت شماست. هرچه این عدد بیشتر باشد، شانس شما برای قرار گرفتن در رتبههای بالا توسط موتورهای جستجو بیشتر است. در نتیجه وب سایت شما ترافیک بیشتری را دریافت خواهد کرد. دامین آتوریتی توسط ابزار MOZ معرفی شده است. ولی سایر شرکتها نیز بر اساس فاکتورهای گوناگونی به بررسی قدرت دامنه شما میپردازند. این مقدار عددی بین ۰ تا ۱۰۰ است. ایده رتبهبندی دامنهها بر اساس قدرت آنها توسط Larry Page (یکی از موسسان گوگل) راهاندازی شد. و تا به امروز یکی از راههای اندازهگیری و رتبه بندی وب سایتها محسوب میشود. در این مقاله سعی دارم تا راه های بالا بردن قدرت دامنه را برای شما به اختصار روشن کنم.
دامین آتوریتی وب سایت همانطور که گفته شد مقداری عددی بین ۰ تا ۱۰۰ است (هرچه این مقدار بیشتر باشد بهتر است). این مقدار سعی در پیش بینی بهینه بودن وب سایت برای قرار گرفتن در رتبههای بهتر در موتورهای جستجو دارد.
این مقدار شبیه به عدد رتبه گوگل (Pagerank) نیست و میتواند رتبه وب سایت شما را تحت تاثیر قرار دهد. ابزار MOZ و سایر ابزارهایی که وجود دارد، با بکارگیری الگوریتمهای رتبه بندی گوگل امتیازی را به دامین شما میدهد، که برای مقایسه با دیگر وب سایتها مورد استفاده قرار میگیرد.
به بیان دیگر، DA بستگی به دادههای MOZ درباره وب سایت شما دارد. که برخی مواقع به طور دقیق نشان دهنده اندازه گیریهای گوگل نیست. این امری معمول است که وب سایتی دارای دامین آتوریتی پایین باشد ولی در گوگل رتبه بالایی داشته باشد.
طبق MOZ این امتیاز با فاکتورهای مختلفی اندازه گیری خواهد شد که شامل موارد زیر است:
برای اندازه گیری این عدد میتوانید از ابزار MOZ که قبلاً هم اشاره کردم استفاده کنید. نام دامنه وب سایت خود را در آن جستجو و متوجه امتیاز وب سایت خود شوید.
پیج آتوریتی (Page Authority) شبیه به دامین آتوریتی است. ولی به جای اینکه فاکتورهای اندازه گیری کل وب سایت را در نظر بگیرد، سیگنال های دریافتی به صفحات را بررسی میکند.
این امتیاز نشان میدهد هر صفحه از وب سایت شما میتواند چه رتبه ای را در موتورهای جستجو کسب کند. یک وب سایت که دارای صفحات با قدرت بالا باشد، میتواند دارای DA با امتیاز بالا نیز باشد.
حالا که با این مفاهیم آشنا شدیم، ببینیم راه های بالا بردن قدرت دامنه چیست؟
راه های بالا بردن قدرت دامنه یا دامین آتوریتی:
داشتن Link profile یکی از مهمترین معیارهای اندازه گیری دامین آتوریتی است. وب سایتی که دارای پروفایل قدرتمند و مشخص باشد، دارای امتیاز قدرت دامنه بیشتری خواهد بود.
وب سایتی میتواند بگوید دارای لینک پروفایل قدرتمندیست که:
این پروسه به آف پیج سئو شناخته میشود. و به تکنیکهایی که شما استفاده میکنید تا لینکهای مناسب و خوبی را به وب سایت خود ارجاع دهید گفته میشود.
برای قوی شدن لینک پروفایل، و با وجود سایر موارد، باید قدرت دامنه را با رعایت موارد زیر بالا ببرید:
از شر لینکهای مخرب خلاص شوید. این پروسه با استفاده از ابزارهای شناسایی این لینکها امکانپذیر است. ابزارهایی مثل MOZ و SEMRUSH میتوانند در این راه به شما کمک کنند.
سپس با وب سایتی که لینکی از شما قرار داده تمام حاصل کرده و از آن بخواهید لینک به وب سایت شما را از بین ببرد. یا تگ نو فالو به آن اضافه نماید.
اگر موفق نشدید، از ابزار Google disavow tool استفاده کنید.
از وب سایتهای مرتبط دیگر لینک دریافت کنید. این قسمت سخت و یکی از کارهای چالش برانگیز در SEO است. لینک بیلدینگ یکی از سرفصلهای گسترده و نیاز به تجریه و مهارت دارد. برخی اوقات افراد تازه کار در فهم درست و انجام این پروسه به مشکل بر میخورند.
با داشتن محتوای مناسب در وب سایت خود میتوانید لینک هایی از وب سایت های دیگر دریافت کنید. این موضوع به لینک سازی طبیعی معروف است. و تئوری است که کاربر میتواند وب سایت شما را یافته، مطالب شما را خوانده، آن را پسند کرده و از داخل آن به سایر لینکها و مطالب وب سایت شما دسترسی داشته باشد.
لازمه این کار، داشتن مطالبی در وب سایت است که قابلیت لینک پذیری داشته باشند. به بیان دیگر، محتوای مناسب و کاربردی و قابل فهم برای خواننده، باعث قرار داده شدن سایت شما به عنوان مرجع خواهد شد.
این پروسه زمانبر است و شما باید برای دیده شدن وب سایتتان صبر داشته باشید.
دومین روش برای دریافت لینک مناسب این است که وبلاگ نویسان بدانند شما وجود دارید. با این کار شانس شما برای دیده شدن و افزایش لینک به وب سایتتان افزایش خواهد یافت.
دومین مرحله از راه های بالا بردن قدرت دامنه کار در آن پیج سئو (On-Page SEO) است. آن پیج سئو بهینه سازی محتوا و صفحات وب سایت شماست.
در اینجا یکبار دیگر تاکید میکنم، کیفیت محتوا یکی از فاکتورهای مهم رنکینگ وب سایت هم در آن پیج و هم آف پیج سئو به شمار میرود.
اگر سئو وب سایت خود را از ابتدا به درستی انجام دهید، لازم نیست دوباره برای انجام آن متحمل هزینه و زحمت شوید. از طرف دیگر، اگر سئو تکنیکال به درستی انجام نشود، روی امتیاز دامین و رتبه شما تاثیر به سزایی خواهد داشت.
ریسپانسیو بودن وب سایت در موبایل از مدتها پیش دیگر آپشن و امکان محسوب نمیشود. بلکه امری الزامی و ضروری حتی یکی از راه های بالا بردن قدرت دامنه وب سایت است.
اگر وب سایت شما هنوز در موبایل ریسپانسیو نیست، بهترین راه شروع به کار با ابزار Google’s Mobile-Friendly Test و بررسی دامنه شماست. گوگل به شما گزارشی همراه با توصیه میدهد که بتوانید وب سیات خود را بهینه کنید.
یکی دیگر از سیگنالهای شناحته شده در الگوریتم رتبه بندی گوگل سرعت صفحات است. وب سایتهایی که سرعت لود بالایی دارند، از وب سایتهای کند رتبه بالاتری دریافت خواهند کرد.
بالابردن سرعت صفحات وب سایت فقط منجر به رتبه بهتر نخواهد شد. بلکه یکی از راه های بالا بردن قدرت دامنه نیز است. همچنین تجربه بهتری از وب سایت شما را به کاربر ارائه میدهد و این به معنی فروش بیشتر و کسب درآمد بیشتر است.
این همیشه آسان نخواهد بود که بتوانید از پس مشکلات برای بالا بردن سرعت وب سایت خود برآیید. عناصر تکنیکال مختلفی در این امر دخیل خواهند بود.
اگرچه گوگل بارها گفته است که سیگنالهای شبکه های اجتماعی جز فاکتورهای الگوریتم رتبه بندی آن نیستند، ولی تطبیق پذیری بالایی بین صفحاتی که رتبه بالایی دارند و سیگنالهای شبکه های اجتماعی دیده میشود.
صفحاتی که در گوگل محبوب هستند، لایک ها و کامنتهای بیشتری داشته و بیشتر به اشتراک گذاشته میشوند.
یکی از راه های بالا بردن قدرت دامنه همین است. برای این منظور باید موارد زیر را انجام دهید:
همانطور که در ابتدای این مطلب گفتم، یکی از راه های بالا بردن قدرت دامنه یا همان دامین آتوریتی داشتن صبر است. این کار یک شبه قابل انجام نیست. زمان زیادی لازم است تا کراولرهای MOZ سراغ وب سایت شما آمده و امتیاز آن را بررسی کنند.
بعد از تغییر در وب سایت خود انتظار این را نداشته باشید که در عرض یکماه جواب خود را دریافت کنید. با کار کردن روی بالا بردن رتبه وب سایت خود در گوگل تاثیر مستقیمی روی امتیاز دامین خود میگذارید.
در نهایت اگر سوال، پیشنهاد یا انتقادی دارید در پایین همین صفحه میتوانید بیان کنید. اگر هم دوست داشتید میتوانید مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.